Rechtsbijstandverzekering en corona

Het zijn drukke tijden voor rechtsbijstandverzekeraars. Zij krijgen naar aanleiding van de coronacrisis veel vragen over juridische zaken. Ook zijn er consumenten die nu nog snel een rechtsbijstandverzekering willen afsluiten. Maar heeft dat wel zin?

Om met dat laatste te beginnen: u verwacht een geschil met bijvoorbeeld een reisorganisatie over een reeds geboekte vakantie. U heeft nog geen rechtsbijstandverzekering en wil er daarom een afsluiten. Dat heeft helaas zelden zin omdat de verzekeringsmaatschappij een dergelijk geschil ziet als een 'voorzien' voorval.

Voor lopende verzekeringen hoeft dit niet het geval te zijn. Zeker niet als u in het bovengenoemde voorbeeld de reis hebt geboekt voordat de coronacrisis in volle hevigheid uitbarstte. Dergelijke gevallen worden individueel beoordeeld door de verzekeraar.

Wachttijd
Houd er verder rekening mee dat veel rechtsbijstandverzekeringen een wachttijd hebben. In de praktijk is deze vaak drie maanden. Dat betekent dat u in de eerste tijd na het afsluiten van de verzekering geen beroep kunt doen op de dekking ervan.

Schadebedrag
Ook geldt er meestal een minimaal schadebedrag. Afhankelijk van het soort conflict kan dit variëren van € 100 tot € 1.000. Is de claim lager, dan kunt u geen gebruik maken van uw verzekering. Bestudeer de voorwaarden dus goed voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Overweegt u een rechtsbijstandverzekering af te sluiten of twijfelt u of uw huidige polis nog wel bij u past? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.28-05-2020
Kvk nummer 58805346| WFT nummer 12045656| Disclaimer | PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top